Ik hou ontzettend van pasta. En ik hou ook ontzettend van ansjovis. En omdat een goede pasta of spaghetti in de basis al lekker is met alleen een beetje goede olijfolie, en misschien wat knoflook en peper, is er maar weinig nodig om van een pastamaaltijd te kunnen genieten. In al z’n simpelheid dus eigenlijk het lekkerst. Dus dit gerecht bestaat uit ook maar weinig ingrediënten.

Van de ansjovis heb ik samen met wat olijfolie, knoflook en basilicum een super smaakvolle tapenade gemaakt. Door alle ingrediënten even fijn te hakken en te mixen in de foodprocessor. Zo gedaan. De spaghetti even koken volgens de gebruiksaanwijzing (gebruik mooie dikke spaghetti), de boel door elkaar roeren en klaar ben je. Maak af met wat vlokken Pecorino en het is genieten geblazen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Ansjovis Basilicum Spaghetti
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 2 personen spaghetti
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 5 gram verse basilicum fijngehakt
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie 46 gram
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • Pecorino schaafsel
Bereidingswijze:
  1. Kook de spaghetti gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
  2. Ondertussen maak je van de overige ingrediënten – behalve de pecorino – een tapenade. Stop alles in de foodprocessor en maal tot een grove tapenade.
  3. Meng de tapenade met de gekookte spaghetti en serveer met wat pecorino.

Gebruik een spaghettimeter voor de juiste hoeveelheid spaghetti.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.