Hebben jullie de barbecue al aan gehad dit jaar? Wij hebben een fijn huis in het centrum van Deventer maar daar hoort helaas wel bij dat we geen echte tuin hebben. Een dakterras hebben we wel maar dan moeten we eerst twee trappen op als we daar zouden willen eten. Gebeurt dus maar zelden. Dus als we bij vrienden worden uitgenodigd om te barbecuen, dan vinden we dat altijd heer-lijk. Zelf vind ik het dan wel leuk om wat gerechtjes te maken voor op de barbecue of voor erbij. Iets anders dan vlees. En daar zijn deze spiesjes dan dus erg geschikt voor. Ik maakte, vrij simpel, van twee aubergines ongeveer negen spiesjes met blokken aubergine. De aubergine smeerde ik in met een mengsel van misopasta en honing, de combi die een heerlijke smaak (en geur) aan dit bijgerecht geeft. Even in laten trekken, vervolgens grillen en daarna serveren met wat sesam en bosui. Geniet!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Auberginespiesjes met honing en miso

Aubergine Spiesjes met Honing en Miso
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
9spiesjes spiesjes
Ingrediënten:
  • 2 aubergines in blokken
  • 4 el honing
  • 2 tl misopasta
  • 1 grote teen knoflook geraspt
  • satéprikkers
  • sesam
  • 1 bosui in stukjes/ringetjes.
Bereidingswijze:
  1. Mix de honing, mistpasta en knoflook door elkaar. Smeer alle blokken aubergine in met het mengsel.
  2. Rijg de blokken aan de prikkers en grill op de barbecue of onder de contactgrill.
  3. Serveer met een beetje sesam en een bosuitje.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.