Beenham met abrikozenglazuur

Tijd voor de allereerste kerstvideo van dit jaar want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik begin altijd vrij op tijd met het plannen van het kerstdiner zodat ik de mogelijkheid heb om eventueel proef te koken. Vandaar dat we sinds een jaar of twee op tijd beginnen met het delen van kerstrecepten op Ohmyfoodness! En hé, misschien vier je wel Thanksgiving op 28 november, ook daarvoor is deze beenham met abrikozenglazuur erg lekker. Beenham is iets dat ik stiekem altijd lekker vind en ook op alle mogelijke manieren goed vind om te eten. Als hoofdgerecht bij het kerstdiner dus, maar ook op brood of in de lente met witte asperges. Op dat laatste moeten we nog een paar maanden wachten maar onderstaand beenhammetje is perfect voor nu en de Kerst.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Beenham met abrikozenglazuur

Beenham met abrikozenglazuur

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Beenham met abrikozenglazuur

4 van 1 stem

Beenham met abrikozenglazuur

Porties3 personen

Ingrediënten

  • 500 gr beenham
  • 75 gr abrikozenjam + extra
  • 100 ml appelsap
  • 25 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el dijonmosterd
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Bestrooi de beenham met peper en zout en leg hem in de ovenschaal.
  • Doe de overige ingrediënten bij elkaar in een pannetje en verwarm dit tot de suiker is gesmolten en het glazuur iets is ingedikt.
  • Smeer de extra abrikozenjam over de beenham en schenk vervolgens het abrikozenglazuur over het vlees.
  • Gaar de beenham 45 minuten in het midden van de oven. De beenham is gaar wanneer deze een kerntemperatuur van 65°C heeft bereikt.

Join the Conversation

  1. Heerlijk! Lekker recept, dankjewel :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close