Sinds ik bloemkoolcouscous ontdekt heb, blijf ik daar regelmatig gerechten mee maken. Omdat de smaak niet zo ontzettend uitgesproken is, en je de couscous om te bereiden alleen maar even opbakt, kun je er veel kanten mee op. Daarmee bedoel ik dat je het met veel verschillende ingrediënten kunt combineren omdat veel er lekker mee smaakt. En zie hier, een nieuw fijn recept waar veel lekkere smaken bij elkaar komen. Ik stopte er geroosterde cashewnoten in, wat citroensap, knoflook want dat mag hier zeker niet ontbreken en daarnaast nog wat reepjes kippendij. Bacon om wat zoutigs toe te voegen en avocado om het wat vetter te maken. Een goede maaltijd voor doordeweeks zou ik willen zeggen, mits je er een klein beetje de tijd voor hebt. Want de bloemkool moet aan gort (het vraagt om het nodige hak- en maalwerk) en verschillende ingrediënten moeten even geroosterd of gebakken worden. Eenmaal alles bij elkaar heb je een goedwillende maaltijd op tafel staan. En omdat je uit een bloemkool veel couscous haalt, kun je hier met het hele gezin van eten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Bloemkoolcouscous met kip en bacon
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
 • 1 bloemkool
 • 2 tenen knoflook geraspt
 • 400 gram kippendijen, reepjes
 • 150 gram bacon in reepjes
 • 200 gram cashewnoten geroosterd
 • 1 citroenrasp
 • 1,5 el citroensap
 • 30 gram basilicum fijngesneden
 • 1 avocado in blokjes
Bereidingswijze:
 1. Snijd de bloemkool in kleine stukken en stop ze in de foodprocessor, in etappes. Maal zo de hele bloemkool tot couscous.
 2. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak 1 teen knoflook kort mee. Voeg nu de bloemkoolcouscous toe en bak totdat de couscous een kleurtje krijgt.
 3. Bak ondertussen in een droge pan de baconreepjes knapperig.
 4. Daarna verhit je in een pan wat olijfolie en ook hier bak je de knoflook even kort mee. Bak vervolgens de kippendijen gaar.
 5. Voeg nu alle gebakken ingrediënten samen met de overige ingredienten. Serveer met een partje citroen.

Houd er bij dit recept rekening mee dat de grootte van de bloemkool bepalend kan zijn voor de verhoudingen. Proef daarom altijd even als je bijvoorbeeld het citroensap- en de rasp toevoegt, of het niet te zuur wordt.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.