“Viv, dit zijn misschien wel de lekkerste gehaktballen die ik ooit gegeten heb.”

Jeetje, das best een compliment uit de mond van mijn immer kritische man.

“Tot nu toe dan hè..”

Oké, hij dekt zich alweer in. Snap ik, want wie weet tover ik binnenkort een nog beter ballenrecept op tafel, maar voor nu zijn het de lekkerste.

De basis

Toen ik de kazen liet smelten in de pan, bedacht ik me dat dit een perfect gerecht is voor een avondje vrienden over de vloer. Een uitgebreid gedekte tafel met deze pan in het midden, pasta of spaghetti ernaast, een lekkere salade erbij en wat kleine Italiaanse gerechtjes voor de smaak.

Maar ook voor een makkelijkere maaltijd is dit recept geschikt want dan mik je gewoon nog wat gekookte spaghetti in de pan. Even doorroeren en klaar ben je. En ik heb zo’n idee dat ook kinderen dit heerlijk vinden!

CheesyTomatoMeatballs_2

Cheesy Tomato Meatballs
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
10-12gehaktballen gehaktballen
Ingrediënten:
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel meer als dit nodig is
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels zoet paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano gedroogd
  • 1 handje basilicum vers en fijn gesneden
  • 80 gram Parmezaanse kaas poedervorm
  • 25 + 75 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
  • snufje zout
  • 2 pakjes tomato frito
  • 1 bol mozerella
Bereidingswijze:
  1. Kneed het ei, het paneermeel, de teen knoflook, de tomatenpuree, het zoete paprikapoeder, de oregano, de basilicum, 75 gram van de zongedroogde tomaatjes, 40 gram parmezaanse kaas en het snufje zout goed door het gehakt.
  2. Als alles goed gemixt is, draai je er 10 tot 12 ballen van.
  3. Braad de gehaktballen in een hapjespan zodat ze rondom mooi bruin worden.
  4. Als de ballen bijna gaar zijn voeg je de tomato frito toe. Roer de ballen hier even goed doorheen zodat het geheel verdeeld is.
  5. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze plakjes over de tomatensaus in de pan. Strooi ook de overige parmezaanse kaas en de laatste zongedroogde tomaatjes erover.
  6. Laat dit met de deksel op de pan zo'n 10 minuten op zacht vuur doorgaren en smelten.
  7. Maak af met nog een paar blaadjes basilicum.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Gerda

    Wij hebben ze gegeten vanavond en vonden ze heerlijk!! I.v.m. sporten heb ik het vandaag gecombineerd met spaghetti en wat hebben mijn mannen gesmuld! Dus voor herhaling vatbaar!!

    Beantwoorden
  2. Mandy

    Met spaghetti en een salade geserveerd, en het was heerlijk. Makkelijk te maken en lekker weer eens wat variatie. Alleen viel de helft van mijn gehaktballen halverwege het bakken uit elkaar. De saus doorroeren ging daarom wat lastig, werd het toch nog een soort bolognese, haha. Nog een eitje toevoegen aan het gehakt de volgende keer? Of heeft iemand anders de gouden tip ;-)

    Beantwoorden
    • Sabine

      In principe is één ei op 500gr gehakt voldoende om het goed te laten plakken, al is dit wel afhankelijk van het formaat eieren natuurlijk. Als je kleine eitjes hebt de volgende keer er inderdaad nog een extra toevoegen. Of anders steviger kneden ;)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.