Een quiche is zo’n maaltijd die je redelijk snel op tafel tovert, en die er ook nog eens heerlijk aantrekkelijk uitziet. Het kan niet zo snel misgaan eigenlijk en doordat je de oven het laatste werk laat doen, kun je er ondertussen nog een salade bij maken. Of er een stukje vlees bij bakken.

Voor deze quiche-variant koos ik voor courgette en geitenkaas. Een lekkere combi want de courgette is vrij neutraal van smaak en met de geitenkaas geef je wat extra pit aan de quiche. Ook de knoflook en rode ui doen hun werk natuurlijk, maar de totale combi is er eentje die het altijd goed doet. Die iedereen ook wel lust eigenlijk. Eentje om voor een gezelschap op tafel te zetten dus, en dat is niet alleen vanwege de lekkere smaak want ook de looks doen het goed. Kies namelijk eens voor een langwerpige quichevorm (kocht ik bij de Dille & Kamille) en schaaf de courgette in lange plakken. Krul ze een beetje op in de quichevorm en giet daarna het ei-mengsel eroverheen. Niet moeilijk en er staat zo wat moois op tafel.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Courgette quiche met geitenkaas
Recept printen
Stemmen: 3
Score: 3.33
Jij:
Stem op dit recept!
1quiche quiche
Ingrediënten:
  • 5-6 plakken hartig taartdeeg
  • 2 courgettes
  • 1 grote rode ui in halve ringen
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 3 takjes verse rozemarijn fijngehakt
  • 6 eieren
  • 200 gram geitenkaas
  • peper
  • zout
  • een rechthoekige taartvorm met losse bodem
  • olijfolie
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de taartvorm in met een beetje olijfolie.
  2. Maak de bodem van de quiche door de plakken hartig taartdeeg over de taartvorm te verdelen. Druk de randen goed tegen elkaar aan.
  3. Schaaf van de courgettes lange plakken met een kaasschaaf. Gebruik alleen de mooiste en de kern van de courgette zal je niet gebruiken. Leg de plakken apart.
  4. Bak nu de ui, knoflook en rozemarijn kort in een beetje olijfolie.
  5. Klop de eieren los in een schaal en voeg het ui-knoflookmengsel eraan toe. Brokkel de geitenkaas erboven en roer goed door elkaar. Voeg nog een beetje peper en zout toe.
  6. Maak nu de quiche op door de plakken courgette krullend in de bodem te leggen. Giet daarna het ei-mengsel er overheen en strooi er nog een beetje peper en zout over.
  7. Schuif in de oven voor 30 minuten.

Deze taartvorm kocht ik bij de Dille&Kamille. Heel handig met de losse bodem.

3 reacties

  1. Nathalie

    Hoi Vivian en Sabine,

    Dit recept klinkt heel goed en ga ik snel een keertje proberen! Wat voor geitenkaas heb je hiervoor gebruikt (hard of zacht, jong of oud)?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.