Courgetti maak ik niet vaak maar als ik het maak, dan gebruik ik daar mijn foodprocessor voor. Met de bijgeleverde raspschijf  heb ik dan binnen een paar seconden een kom vol met grove courgette rasp. Niet helemaal de manier natuurlijk, maar wel makkelijk en snel en dat is op doordeweekse dagen vaak een uitkomst.

Maar nu heb ik laatst toch een spiraalsnijder aangeschaft. Ik wilde er namelijk echt meer spaghetti van kunnen maken. En mijn doel is dat ik het in de toekomst vaker op deze manier ga doen. Want ook al is de rasp makkelijk en snel, het zorgt wel voor een minder lekkere structuur.

Voor dit gerecht draaide ik twee courgettes door de spiraalsnijder en eigenlijk ben je met de basis dan al klaar. Je kunt de courgetti vervolgens even opbakken (kort!) om het lauwwarm te serveren wat ook erg lekker is. Maar, je kunt de courgetti ook gewoon niet bakken en koud eten. Wordt het ook minder slap van. Verder aangevuld met eigengemaakte tomatenpesto, gebakken bimi en een dot citroenricotta. Hiermee heb je een heerlijke zomerse maaltijd op tafel staan.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Courgetti met Rode Pesto en Gebakken Bimi
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 2 courgettes
  • 2 el pijnboompitten geroosterd + extra voor garnering
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 180 gram zongedroogde tomaatjes, julienne (uitlekgewicht) + extra voor garnering
  • 2 el parmezaan rasp of poeder
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 gram bimi
  • 125 gram ricotta
  • 1/2 citroen rasp
  • 1/2 el citroensap
Bereidingswijze:
  1. Maak met een spiraalsnijder spaghetti van de courgettes.
  2. Maak nu de pesto door de pijnboompitjes, knoflook, zongedroogde tomaatjes, Parmezaan, olijfolie en peper en zout te mixen in een foodprocessor.
  3. Snijd de bimi schoon en bak de bimi kort. Mix ondertussen de ricotta met de citroenrasp en het sap.
  4. Bak nu de courgetti heel kort in een koekenpan en meng ondertussen 3 el van de pesto erdoor. Serveer de courgetti met de bimi en een dot ricotta. Maak af met pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes.

Je hoeft de courgetti niet persé te bakken, je kunt het ook rauw eten maar dan heb je een koud gerecht.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.