Ik vind het voor dagen wanneer er iets te vieren valt, altijd erg fijn om hapjes te bedenken. En dan niet het prikkertje met een tomaatje, mozzarellabolletje en een blaadje basilicum. Niet dat daar iets mis mee is hoor, integendeel zelfs. Maar iedere keer iets anders bedenken vind ik nu eenmaal leuk. Tegenwoordig maak ik graag crostini’s. Het zijn sneetjes brood die je even roostert in de oven. Dat kan met een olijfolie, en/of met wat knoflook er overheen geraspt, maar het kan ook zonder iets. Zoals in dit geval. Want omdat je de crostini al belegd met een behoorlijk smaakvolle kaas, vond ik meer heftige smaakmakers zoals knoflook niet perse nodig. Verder heb ik de kleine champignons allemaal in vieren gesneden en even opgebakken met een scheutje balsamicoazijn. Vervolgens nog wat peterselie om het af te maken en dit lekkere borrelhapje, of voorgerechtje, is alweer klaar.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Crostini's met boerenbrie en kastanjechampignons

 

Crostini's met boerenbrie en kastanjechampignons
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
7crostini's crostini's
Ingrediënten:
  • 1 robuust, bruin afbakbrood in sneetjes
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 bakje kleine kastanjechampignons in vieren
  • 1 scheut balsamicoazijn
  • 1 stuk boerenbrie in plakken
  • platte peterselie fijngesneden
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Smeer de sneetjes brood in met olijfolie en besprenkel met peper en zout. Leg ze op het rooster in de oven en bak af in 12 minuten.
  3. Bak ondertussen de champignons in een droge pan met een scheut balsamicoazijn.
  4. Beleg de crostini's met de brie en daarna met wat champignons. Maak af met een beetje peterselie.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.