Op OMF staan inmiddels al verscheidene recepten voor nacho’s, Viv en ik zijn er allebei namelijk dol op en als we op een terras zitten waar ze nacho’s op de kaart hebben staan, worden ze sowieso besteld. De nacho’s die ik vandaag met je deel zijn wel even wat anders, in deze Fastfood Friday maak ik namelijk Appeltaartnacho’s! Nacho’s die je als toetje kunt eten, hoe tof is dat? Ik maak mijn eigen kaneelchips, bak de appeltjes warm met wat kaneel en serveer het met een flinke dot vanilleslagroom. Smullen geblazen hoor, dat garandeer ik! Ik maakte het gerecht af met een verkruimelde Digestive aangezien ik die nog had liggen, en een drizzle karamelsaus is ook geen straf. Mocht je het lekker vinden dan kun je door de warme appelblokjes uiteraard ook wat krenten of rozijnen doen of andere ingrediënten die voor jou in een appeltaart thuishoren. Zelf vind ik appeltaart het allerlekkerst zónder krenten of rozijnen, dus ik liet ze weg.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Appeltaartnacho's

Appeltaartnacho's

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Appeltaartnacho's

Fastfood Friday: Appeltaartnacho's met vanilleslagroom
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • Voor de kaneelchips:
  • 2 grote tortillawraps
  • 30 gr boter - gesmolten
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1,5 el kaneelpoeder
  • Voor de appel:
  • 2 appels - in kleine blokjes
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • En verder:
  • 125 ml slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 vanillepeul
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Schep voor de kaneelchips het kaneelpoeder door de kristalsuiker.
  3. Smeer de tortillawraps aan beide kanten in met gesmolten boter en bestrooi beide kanten vervolgens met de kaneelsuiker.
  4. Snijd de tortillawraps in driehoekjes en verspreid deze over de bakplaat.
  5. Bak de kaneelchips in het midden van de oven in 10-12 minuten krokant.
  6. Verhit ondertussen een beetje boter in een koekenpan en schep hier de appelblokjes in. Doe de suiker en het kaneelpoeder erbij en schep goed om. Bak de appelblokjes tot de kaneelchips uit de oven komen op middelhoog vuur zacht en bruin.
  7. Terwijl de appelblokjes bakken maak je de vanilleslagroom. Doe hiervoor de slagroom samen met het vanillemerg in een kom en klop dit lobbig.
  8. Voeg al kloppend de kristalsuiker aan de slagroom toe.
  9. Leg de krokante kaneelchips op een bord en schep hier de warme appelblokjes bovenop. Schep hier een flinke lepel van de vanilleslagroom op en maak de appeltaartnacho's eventueel af met verkruimelde koek en karamelsaus.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.