Ze staan letterlijk al maanden, zo niet jaren op mijn lijstje om te maken: chimichangas. Ik kan me voorstellen als je nog niet eerder van dit gerecht hebt gehoord hoor. Ik liep er per toeval ook ooit tegenaan en sindsdien staan ze dus op mijn to make lijst. Chimichangas zijn een soort van Mexicaanse burrito’s maar dan net even wat anders. Er worden tortillawraps voor gebruikt en deze worden vervolgens gevuld en net zo opgerold als een loempia. Meestal worden de chimichangas gefrituurd maar ik heb er voor deze Fastfood Friday voor gekozen om ze klaar te maken in de oven. Dat is toch net even iets toegankelijker voor de meeste mensen. In ieder geval wil je een krokante korst en een vulling die helemaal naar jouw smaak is. Hoewel de vulling er verre van appetijtelijk uitziet op de foto’s, is de smaak echt waanzinnig. Zachte kip, gesmolten Cheddar en de refried beans die voor enorm veel smaak zorgen in deze vulling. Gelukkig zijn refried beans tegenwoordig gewoon in Nederland verkrijgbaar, ik kocht een blik van La Morena bij Albert Heijn – in de video laat ik ze aan je zien.  Voel je vrij om aan dit recept meer groenten, minder vlees of juist vis toe te voegen – eigenlijk zijn er geen regels!

Mocht je mijn chimichangas toch willen frituren dan kun je gewoon het hele recept volgen en de chimichangas aan het einde zon 7-8 minuten in hete olie frituren.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Chimichanga's met kip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Chimichanga's met kip

Chimichanga's met kip
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
6stuks stuks
Ingrediënten:
  • 6 grote tortillawraps
  • 400 gr refried beans - 1 blik van La Morena
  • 300 gr kipfilet
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 tomaat - ik kleine blokjes
  • 125 gr Cheddar - geraspt
  • 1 el jalapeños - uit pot
  • peper en zout
  • olie
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Breng een pan met water aan de kook en leg hier de kipfilets in. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en kook de kip in 20-25 minuten helemaal gaar.
  3. Doe ondertussen alle andere ingrediënten m.u.v. de olie bij elkaar in een kom.
  4. Pluis de kip met twee vorken uit elkaar en voeg ook de kip aan de andere ingrediënten toe. Schep alles goed om.
  5. Leg een tortillawrap voor je neer en schep een flinke lepel van de chimichanga-vulling in het midden van de wrap. Vouw de zijkanten van de wrap over de vulling en rol de wrap vervolgens op zoals een loempia.
  6. Leg de chimichangas met de vouwkant naar beneden op de bakplaat.
  7. Smeer alle chimichangas in met een beetje olie en bak ze vervolgens in het midden van de oven in 20 minuten bruin en krokant.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Daphne

    Klinkt heerlijk!

    In de appie is er refried beans naturel en een met chipotle en adobo.
    Welke heb jij gebruikt?

    Beantwoorden
  2. Maaike

    Heerlijk!! Er staat nog een recept voor kip chimichangas op je site en die heb ik al een aantal keer gemaakt, deze ga ik ook zeker een keer maken!

    Beantwoorden
  3. Anne-Marie

    Staan in de oven as we speak. Koud was de kip al lekker:-). Erg benieuwd naar het eindresultaat, maar ruikt goed.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.