Of cookiedough inmiddels nog een hype te noemen is weet ik niet. De barretjes waar je eetbaar koekdeeg kunt halen schieten nog steeds als paddenstoelen uit de grond en steeds vaker zie je op menukaarten van restaurants desserts met koekdeeg. Op Ohmyfoodness hebben we ook al verscheidene recepten met koekdeeg gedeeld, maar deze nog niet! Voor de Fastfood Friday van vandaag maakte ik Cookiedough fudge en dat is me toch een partijtje lekker, niet normaal. Zoet ook trouwens, dus als je niet zo’n zoetekauw bent is dit recept misschien niet echt iets voor jou. Het maken van deze Cookiedough fudge gebeurt in twee etappes. Allereerst maak je natuurlijk eetbaar koekdeeg, dus zonder rauwe eieren, en als tweede maak je witte chocoladefudge. Meng het geheel door elkaar samen met wat pure chocolate chips en tadaa, de hemel is op aarde aangekomen. Ik sneed uit dit recept 16 best wel grote blokken, met het dubbele zul je ook prima uit de voeten kunnen. Zoals je waarschijnlijk al kunt raden: dit zijn échte bommetjes.

P.S. Hoera voor de eerste video waarin ik mijn buik niet meer hoef te verbergen, yaaay!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Cookiedough Fudge

Fastfood Friday: Cookiedough fudge
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
16stuks stuks
Ingrediënten:
  • 100 gr ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 75 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 2 el volle melk
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gr patentbloem
  • snuf zout
  • 150 gr witte chocolade - in stukken
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 gr
  • 100 gr pure chocolate chips
Bereidingswijze:
  1. Maak eerst het koekdeeg door hiervoor de roomboter samen met de suikers romig te kloppen.
  2. Voeg de melk en het vanille-extract toe, gevolgd door de bloem en een snuf zout. Meng het geheel tot een iets kruimelig koekdeeg.
  3. Smelt de witte chocolade in een steelpannetje en voeg hier de gecondenseerde melk aan toe. Verwarm het geheel al roerend tot alle chocolade is gesmolten en het mengsel dikker is geworden.
  4. Schenk de witte chocoladefudge bij het koekdeeg in de kom en spatel het geheel goed door tot het lijkt op cakebeslag.
  5. Doe dan de pure chocolate chips in de kom en spatel dit door.
  6. Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en stort het fudgemengsel hierin.
  7. Laat de Cookiedough fudge minimaal 2 uur in de koelkast opstijven en snijd het vervolgens in stukken. Mocht dit snijden moeizaam gaan omdat de fudge plakkerig is, zet de bakvorm dan even een halfuurtje tot een uur in de vriezer.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.