Inmiddels weten jullie denk ik wel dat de allerlekkerste pasta wat mij betreft een pasta is met of heel weinig ingrediënten óf heel veel kaas. Mac & Cheese is dan ook een gerecht dat het bij mij altijd heel erg goed doet, ik hou ervan. Voor de Fastfood Friday van vandaag maakte ik Jalapeño Mac & Cheese met chorizo. Hoewel je waarschijnlijk vermoedt dat dit pastagerecht extreem pittig is, valt dat reuze mee. Natuurlijk, zodra je een hap pasta neemt waar een plakje jalapeño bij zit dan proef je de scherpte echt wel. Echter vind ik jalapeñ0s zo fijn omdat de pittigheid niet zo lang in je mond blijft hangen, in tegenstelling tot bij een rode peper bijvoorbeeld. Ook wordt niet het hele gerecht aangetast door de scherpte van de jalapeño waardoor je ook niet het idee hebt dat je tussentijds niet even op adem kunt komen. Fijn toch? Ben je helemaal niet van een beetje pit dan laat je in dit recept de pepertjes gewoon achterwege, de Mac & Cheese met chorizo is ook zonder deze groene rakkers heel lekker.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Jalapeno Mac & Cheese met chorizo

Jalapeno Mac & Cheese met chorizo

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Jalapeno Mac & Cheese met chorizo

Jalapeño Mac & Cheese met chorizo
Recept printen
Stemmen: 3
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • Voor de pasta:
  • 300 gr gedroogde pasta - bijv. fusilli
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 200 gr chorizo - in blokjes
  • 1 verse jalapeño - in ringen
  • 30 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 25 gr Panko
  • peper en zout
  • Voor de kaassaus:
  • 30 gr bloem
  • 30 gr boter
  • 300 ml volle melk
  • 100 gr mozzarella - geraspt
  • 30 gr Cheddar - geraspt
  • 1 el ingelegde jalapeños
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de grillstand van de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in.
  2. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af.
  3. Bak terwijl de pasta kookt de chorizo in een droge koekenpan krokant. Voeg hier de ui, knoflook en plakjes jalapeño aan toe en bak deze mee tot de ui glazig begint te zien.
  4. Maak ondertussen ook de kaassaus. Smelt hiervoor in een ruime pan de boter en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem 2 minuten mee.
  5. Schenk de volle melk in de pan en breng het geheel al roerend met een garde aan de kook. Kook de melk tot deze begint in te dikken.
  6. Voeg dan de mozzarella, Cheddar, ingelegde jalapeños, peper en zout toe en roer goed door tot alle kaas gesmolten is.
  7. Schep de gekookte pasta en gebakken chorizo bij de kaassaus in de pan en roer het geheel goed door tot alles is voorzien van een laagje kaassaus.
  8. Schep het geheel dan in de ovenschaal.
  9. Roer de geraspte Parmezaanse kaas en de panko door elkaar en strooi dit over de pasta in de ovenschaal.
  10. Schuif de ovenschaal voor 15 minuten onder de hete grill of net zolang tot de bovenlaag van de Mac & Cheese goudbruin en krokant is.

*Verse jalapaños zijn tegenwoordig in ieder geval bij Albert Heijn te koop, ik heb ze zelf meebesteld bij de boodschappen. Mocht je ze nou echt niet kunnen vinden dan kun je ze ook vervangen door jalapeños uit pot of door een rode peper. Jalapeños uit pot zijn vaak wel iets minder scherp dus gebruik er meer van. 

3 reacties

  1. Narska

    Vandaag gelijk het gerecht gemaakt. Het leek mij heerlijk. Lekker pittig zeg en idd echt comfort food. Zeker voor de herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  2. Mieke

    Zoonlief maakte dit gerecht vandaag voor ons. Hij voegde per ongeluk de hele zak geraspte cheddar toe (200 gram) maar dat smaakte niet minder lekker denken wij . Volgende keer toch maar wat minder kaas ivm de dicht slibbende aderen .

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.