Jaren geleden was ik met Vivian eens in Rotterdam voor een Foodies tour. We gingen op eigen houtje wat restaurants af en een daarvan was Jamie’s Italian. Bij Jamie aten we drie gerechtjes en een daarvan was Italiaanse Nacho’s, eigenlijk krokante ravioli met een dipsausje. Nu moet ik eerlijk bekennen dat we niet heel erg onder de indruk waren van dit gerecht. De deegzakjes waren leeg en het geheel smaakte gewoon wat droog. Dat moesten we zelf toch beter kunnen vonden we en sindsdien stonden ze op mijn lijstje om te maken. Nu vind ik de term nacho’s wat ver gaan voor dit gerecht en daarom noem ik het gewoon krokante ravioli. Want dat is het! Gepaneerde ravioli, krokant gebakken in de Airfryer en geserveerd met een standaard maar lekkere marinara. Mocht je geen Airfryer in huis hebben, frituur de ravioli dan een paar minuten in hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn geworden. In de oven wordt het toch iets lastiger om deze ravioli te maken verwacht ik. Voordat jullie het je afvragen: je hoeft de ravioli inderdaad niet voor te koken voor dit recept. Het is ook niet de bedoeling dat je het ziet als vervanger voor een pastagerecht, maar zie het meer als een vervanger voor een bakje chips bijvoorbeeld of als partysnack voor op een feestje.

 
Klik hier als je de video niet kunt zien

Krokante ravioli uit de Airfryer

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Krokante ravioli uit de Airfryer

Fastfood Friday: Krokante ravioli uit de Airfryer
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2-4personen (als snack) personen (als snack)
Ingrediënten:
  • Voor de ravioli:
  • 250 gr ravioli - vulling naar wens
  • 2 eieren
  • 50 gr paneermeel
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 30 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • Voor de marinara:
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 handje verse basilicum
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verhit een beetje olie in een pannetje en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de ui glazig begint te zien.
  2. Doe de tomatenblokjes samen met de blaadjes basilicum in de pan en roer het geheel goed door. Laat de saus op laag vuur pruttelen terwijl je de ravioli maakt. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  3. Klop de eieren los in een kommetje en schep drie kwart van de Parmezaanse kaas samen met het knoflookpoeder door het paneermeel.
  4. Wentel iedere ravioli door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermengsel.
  5. Verwarm de Airfryer voor op 180-200°C.
  6. Verdeel de gepaneerde ravioli in een egale laag over het mandje van de Airfryer, zorg ervoor dat de pasta niet teveel overlapt.
  7. Bak de ravioli in zo'n 5 minuten in de Airfryer krokant en bruin.
  8. Strooi het restant Parmezaanse kaas over de krokante ravioli en serveer de pasta met de marinara.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.