Och, wat ben ik toch gek op zo’n beetje alles dat met pizza te maken heeft. Of het nou pizza uit de diepvries of verse Italiaanse pizza’s zijn, pizzabroodjes of pizza.. wat je er ook nog maar mee kunt verzinnen: I LOVE IT. Deze Pepperoni pizzarolls waren dan ook een regelrechte hit bij ons thuis. Met slechts een handvol ingrediënten zet je in no-time heerlijke pizzabroodjes op tafel voor de lunch, als borrelhapje of als bijgerecht voor bij de soep. Het fijne van alles is natuurlijk dat je wat betreft toppings helemaal los kunt gaan. Mik er alles op/in wat jij lekker vindt, zélfs ananas. Ik ging voor pepperoni want ik ben gek op die pittige, sterke smaak van de worst. Gecombineerd met mozzarella en geschaafde rode ui was het voor mij echt een topper.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pepperoni pizzarolls

Pepperoni pizzarolls

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pepperoni Pizzarolls

Fastfood Friday: Pepperoni pizzarolls
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
12stuks stuks
Ingrediënten:
  • 1 rol vers pizzadeeg incl. tomatensaus
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 1 el gedroogde oregano + extra
  • 1 rode ui - in dunne, halve ringen
  • 100 gr pepperoni - ongeveer 18 plakjes
  • 30 gr Parmezaanse kaas - geschaafd
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Rol het pizzadeeg uit en smeer dit in met tomatensaus. Zorg ervoor dat je aan de lange kanten van het deeg 1 cm ruimte overhoudt aan de zijkanten.
  3. Strooi de geraspte mozzarella en gedroogde oregano over de pizzabodem.
  4. Verdeel vervolgens de rode ui en pepperoni over de pizzabodem.
  5. Rol het pizzadeeg op en druk de randen van het deeg goed op elkaar. Snijd de pizzarol vervolgens in plakken van ongeveer 2 cm dik en verdeel deze over de bakplaat.
  6. Strooi de geschaafde Parmezaanse kaas over de pizzarolls en strooi hier vervolgens nog wat extra gedroogde oregano overheen.
  7. Bak de pizzarolls in het midden van de oven in 20 minuten gaar; serveer ze direct.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Sylvia De Graeve

    Hey, even laten weten dat deze pizzarolls echt de max zijn :-) !
    Overheerlijk ! Wij hebben er een rucola salade bij gegeten, zeker voor herhaling vatbaar !!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.