Popcorn Chicken kennen we inmiddels allemaal wel. Ik hoop natuurlijk van ganser harte door mijn recept maar ik gok eerder dat het komt door KFC. Popcorn shrimp zie je echter nog niet zoveel voorbij komen en ik garandeer je: dat is echt minstens zo lekker. Krokant gefrituurde garnalen, je mag me er bijna voor wakker maken. Voor deze Fastfood Friday ging ik aan de slag met een recept voor Popcorn shrimp sandwiches met sriracha-coleslaw. Bij het zien van de foto’s en het editen van de video begon ik direct weer te kwijlen, deze broodjes zijn echt zo lekker. De knapperige, licht zoete maar ook pittige coleslaw past zo perfect bij de zachte broodjes en de krokant gefrituurde garnalen. JUHUM!

Het recept dat ik hieronder met je deel is voor een behoorlijke hoeveelheid broodjes, 12 stuks in totaal. Voel je vrij om het recept te halveren natuurlijk, dat kan hiermee prima.

Mocht je na het beleggen van de broodjes nog coleslaw overhebben, bewaar deze dan luchtdicht in de koelkast – daar is ‘ie zeker drie dagen houdbaar. De coleslaw is ook heel lekker om op broodjes te serveren met pulled pork of als bijgerecht bij de barbecue.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Popcorn shrimp sandwiches met sriracha-coleslaw

Popcorn shrimp sandwiches met sriracha-coleslaw

Fastfood Friday: Popcorn shrimp sandwiches met sriracha-coleslaw
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
12broodjes broodjes
Ingrediënten:
  • Voor de broodjes:
  • 12 witte puntjes
  • 500 gr grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 150 gr bloem
  • 1 tl uipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • verse peterselie
  • Voor de coleslaw:
  • 150 gr witte kool - fijngesneden
  • 100 gr wortel - julienne
  • 150 gr rode kool - fijngesneden
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl honing
  • 1/2 tl sriracha
Bereidingswijze:
  1. Verwarm een laagje zonnebloemolie in een diepe pan of verwarm de frituurpan naar 180°C.
  2. Dep de garnalen droog met een vel keukenrol.
  3. Schep de uipoeder, knoflookpoeder, peper en zout door de bloem en klop het ei met de melk op.
  4. Wentel de garnalen door het ei-melkmengsel en vervolgens door het bloemmengsel. Frituur de garnalen ongeveer 4-5 minuten in de hete olie tot ze krokant en goudbruin gekleurd zijn. Laat de garnalen uitlekken op een vel keukenrol.
  5. Maak de coleslaw door de witte kool, wortel en rode kool bij elkaar in een kom te doen.
  6. Roer de overige ingrediënten tot een gladde dressing en schep deze door de coleslaw.
  7. Snijd de witte puntjes aan de bovenkant in en verdeel een eetlepel coleslaw over ieder broodje.
  8. Leg vervolgens de popcorn shrimp in de broodjes en maak de broodjes af met verse peterselie. Serveer direct.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.