Filodeeg plaattaart met geroosterde paprika’s en ricotta

Ik ben altijd wel te porren voor een goede plaattaart. Supermakkelijk om te maken namelijk (altijd fijn) en vaak heb ik wel een doosje deeg in de vriezer liggen. Alleen nog wat verse ingrediënten voor erop en de boel is alweer geregeld. Zo’n plaattaart is overigens een fijn recept voor als je gasten krijgt. Ziet er leuk uit als je er wat scheve stukken van snijdt, en met een salade erbij zet je een lekkere zomerse maaltijd op tafel.

Wat betreft die verse ingrediënten, de toppings, daarmee kun je alle kanten op. Zo kun je een plaattaart helemaal naar wens samenstellen. Maar mocht de inspiratie ver te zoeken zijn, dan heb ik vandaag een lekker recept voor je. De bodem is van filodeeg en daarop smeer je een laag ricotta. Daaroverheen  een laag spinazie, dan een laag geroosterde paprika’s en pas op het allerlaatst verdeel je er wat gebroken en gezouten pecannoten over. Twintig minuutjes in de oven en je kunt ervan genieten.

Filodeegtaart met GeroosterdePaprika en Ricotta ST

2.50 van 8 stemmen

Filodeeg Plaattaart met Geroosterde Paprika's en Ricotta

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 8 plakken filodeeg vierkant
  • 4 zoete puntpaprika's
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 250 gram ricotta
  • handje verse spinazie
  • honing
  • handje gezouten pecannoten
  • 1 ei geklutst
  • peper
  • zout

Instructies

  • Laat de vellen filodeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Halveer de paprika's en leg ze met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif bovenin de oven voor 15 minuten. Als ze donker beginnen te kleuren zijn ze goed.
  • Bak ondertussen in een beetje olijfolie de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Zet hierna het vuur uit.
  • Zodra de paprika's klaar zijn haal je deze uit de oven en leg je ze op een snijplank. Snijd er langwerpige repen van. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden.
  • Bekleed opnieuw de bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de plakken filodeeg. Laat de plakken elkaar op de randen overlappen zodat ze aan elkaar blijven kleven (duw aan) en vorm zo een groot rechthoek. De grote lap mag over de bakplaat heenvallen (de randen vouw je straks om).
  • Smeer het midden van het grote vel deeg in met de ricotta. Verdeel daarover het ui-knoflook mengsel en verdeel daar weer over de spinazie. Beleg vervolgens met de repen paprika en vouw dan de zijkanten van het deeg om. Druk de hoeken goed aan en bestrijk het deeg met het geklutste ei.
  • Schuif de plaattaart in de oven voor 20 minuten.
  • Als de randen mooi gekleurd zijn is de taart goed. Verdeel als laatst de pecannoten en wat honing over de taart. Snijd met een pizzasnijder in stukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close