Net zoals ieder jaar deed ik ook dit jaar weer ruim van tevoren verschillende dansjes toen het aspergeseizoen in aantocht was. Het is by far mijn favoriete lentegroente, die stinkende urine naderhand maar even voor lief genomen. Op Ohmyfoodness staan al talloze recepten met witte asperges en ieder jaar wordt het weer een tikkeltje ingewikkelder om nieuwe, verrassende recepten te bedenken. Maar het is me weer gelukt, al zeg ik het zelf! Zoals jullie weten ben ik volop bezig met WW en gelukkig passen witte asperges meer dan prima binnen dit programma. Op de klassieke manier, gekookt met aardappeltjes, ham en ei, sowieso, maar eigenlijk alle gerechten die je met asperges maakt zijn WW-proof klaar te maken. Het recept dat ik vandaag met je deel is wel echt een favoriet. Ik maak namelijk gegrilde witte asperges met Hollandaise en chorizokruim. Door de witte asperges te grillen worden ze heerlijk zacht en bijna zoetig van smaak. Of dat WW-proof is? Jazéker! Voor slechts 4SP per persoon geniet je van dit gerecht en heb je nog meer dan genoeg punten over om er lekkere aardappeltjes uit de oven of gepofte aardappels bij te maken.

Hoewel je zal verwachten dat chorizo niet past binnen het WW-programma omdat het een vrij vette worst is, is dit helemaal niet het geval. Natuurlijk gebruik ik voor dit recept geen hele worst, maar omdat chorizo zo sterk van smaak is, kom je met een klein beetje al een heel eind! Dankzij het vetgehalte in de worst kun je hem bovendien bakken in een droge koekenpan, scheelt ook weer.

In onze WW-proefvideo heb je al kunnen zien dat de webshop van WW volstaat met fijne producten die je kunt gebruiken tijdens het volgen van het programma. In de video lieten we vooral de snacks aan je zien, maar ook biedt de webshop alternatieven voor sauzen, dressings en andere maaltijden. In het sauzen-assortiment vind je ook Hollandaise-saus voor 2SP/portie (= een half zakje). Ik gebruikte dit product van het recept hieronder en dat was een goede keuze. Het resultaat was heerlijk!

Wil je meer WW-inspiratie van mijn hand zien en ben je benieuwd naar mijn favoriete WW-proof recepten? Check dan mijn persoonlijke pagina!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Gegrilde witte asperges met hollandaise en chorizokruim

Gegrilde witte asperges met hollandaise en chorizokruim

In samenwerking met WW

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Gegrilde witte asperges met Hollandaise en chorizokruim
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 800 gr witte asperges
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • sap van 1/2 citroen
  • 50 gr chorizo - tot kruimels vermalen of heel fijngesneden
  • 2 el verse peterselie - grofgehakt
  • snuf paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 200 ml water
  • 1 zakje WW Hollandaise-saus
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Schil de witte asperges en snijd de houtachtige onderkant er vanaf (zo'n 1,5 cm). Leg de witte asperges naast elkaar op de bakplaat.
  3. Besprenkel de asperges met olijfolie, peper en zout en grill ze vervolgens 30-35 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn en de topjes bruin beginnen te kleuren.
  4. Bak ondertussen in een droge koekenpan het chorizokruim krokant en kook de eieren 7 minuten in een pan met kokend water. Wil je liever hardgekookte eieren, kook ze dan 9 minuten.
  5. Doe 200ml water in een steelpannetje en voeg hier de inhoud van het zakje WW Hollandaise-saus aan toe. Verwarm dit al roerend op het vuur tot een gladde saus.
  6. Leg de gegrilde witte asperges op een bord en besprenkel ze met citroensap. Strooi er ook een snufje paprikapoeder overheen.
  7. Schep een hoeveelheid Hollandaise naar wens over het midden van de asperges en schep hier de helft van de chorizokruimels overheen.
  8. Strooi de verse peterselie over het bord.
  9. Pel de eieren, halveer deze en leg ze op de witte asperges op het bord. Serveer het gerecht direct.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.