Het gebruiken van mijn slowcooker gaat bij ons thuis altijd met ups and downs. Zo staat het apparaat maandenlang te verstoffen in de kast en zo gebruik ik hem ineens weer onwijs graag. De afgelopen weken heeft hij weer regelmatig aangestaan en niet alleen maar voor het maken van stoofschotels of soepen. Ik kwam erachter dat je er namelijk ook heel prima aardappels in kunt garen en dat deze er nog steeds heel lekker uitkomen. Als bijgerecht maakte ik onlangs gekruide krieltjes uit de slowcooker. Super simpel en zoals met ieder slowcookerrecept kost het je minimale moeite. Ideaal! Ik had altijd het idee dat aardappels altijd wat droog uit de slowcooker kwamen en dat je ze toch echt beter in de Airfryer, oven of in de pan kunt klaarmaken, maar dat hoeft dus helemaal niet. Mocht je geen zin hebben om na een lange (werk)dag nog te moeten wachten op de aardappels voordat ze gaar zijn, maak ze dan in de slowcooker!

Fun fact: ik maakte deze krieltjes stiekem in december al klaar met de intentie om ze te delen als kerstrecept. De contentkalender liep echter zó vol dat ik dit recept besloot op te schuiven. Gelukkig zijn aardappeltjes het hele jaar door lekker!

Gekruide krieltjes uit de slowcooker

Gekruide krieltjes uit de slowcooker

Gekruide krieltjes uit de slowcooker
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • 500 gr krieltjes - met schil
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl gedroogde bieslook
  • witte peper & zout
Bereidingswijze:
  1. Was de krieltjes grondig onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Dep ze droog met behulp van keukenrol of een theedoek.
  2. Doe de krieltjes in een kom en voeg hier vervolgens alle andere ingrediënten aan toe.
  3. Schep de krieltjes goed om zodat ze allemaal voorzien zijn van een laagje olie en kruiden.
  4. Doe de krieltjes in de pot van de slowcooker, doe de deksel op de pan en gaar de krieltjes 4 uur op High of 6 uur op Low.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.