Zo af en toe maak ik een flinke pan soep. Als ik veel van dezelfde ingrediënten over heb bijvoorbeeld, of gewoon, als ik er zin in heb. En nu kan ik prima leven op een bakkie soep, of twee, maar voor de man is een gevulde soep toch wel gewenst. En ik moet toegeven, met een goedgevulde soep heb je inderdaad eerder een goede maaltijd op tafel staan dan zonder zoveel inhoud. Vergt in dit geval alleen iets meer tijd. Want de paprika’s worden gegrild, de groenten voor vulling moeten gesneden en gebakken worden en de pasta moet worden gekookt. O en vergeet de salami niet, hartstikke lekker als je die ook even opbakt.

Dus mocht je zin hebben in een stevige soep, maak dan dit lekkere recept eens. Je maakt hiermee een pan voor minimaal 4 personen, ligt eraan hoeveel honger de eters hebben ;-)

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Geroosterde paprika-maaltijdsoep

Geroosterde Paprika Maaltijdsoep
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
4-6personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gram macaroni grande (of schelpjes)
  • 4 rode paprika's gehalveerd, zonder klokhuis
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 tl paprikapoeder smoke
  • 1 tl paprikapoeder, zoet
  • 1 blokje rundvleesbouillon
  • 500 ml water
  • 3 takjes basilicum de blaadjes
  • peper
  • 1 salami worst in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode zoete puntpaprika in blokjes
Bereidingswijze:
  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 230 graden. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven voor 20-25 minuten. Klaar als ze donker kleuren.
  3. Verhit de olijfolie in een grote soeppan, bak de uit glazig en voeg de knoflook toe en bak deze kort mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de paprikapoeders, het bouillonblokje, water, basilicum en peper toe en roer even goed door. Laat op middelhoog vuur zachtjes koken.
  5. Als de paprika's klaar zijn doe je deze erbij in. Pureer het geheel tot een soep.
  6. Bak daarna de salami, courgette en zoete puntpaprika kort op in een koekenpan.
  7. Giet de pasta af en voeg deze samen met de salami, courgette en zoete puntpaprika toe aan de soep. Serveer direct.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.