Met mooi weer stamppot eten? Dat kan prima! Namelijk met deze zomerse variant vol Italiaanse smaken. Uiteindelijk is stamppot toch echt wel een Hollands gerecht dat we vaak tijdens hartje winter eten. Met koud weer een bord stamppot voor je neus, dat is toch wel het ultieme wintergevoel.. Maar ik draai ‘m om. De rookworst laten we weg, de jus ook en dat wat we erin stoppen doet ons aan de zomer denken. Italië. Dus dat begint met salami in plaats van rookworst. En zongedroogde tomaatjes en frisse rucola. Een flinke klont boter ontbreekt niet om de boel wat smeuïger te maken en je serveert een bordje van deze goed vullende maaltijd met een beetje geraspte oude kaas.

Ik ben er fan van geworden en ga dit vaker op mijn weekmenu zetten geloof ik. Heerlijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Italiaanse Rucola Stamppot met Salami
Recept printen
Stemmen: 4
Score: 3.25
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 1 kg roodschillige aardappelen schoongeboend
  • 1 salami in blokjes
  • 3 tl Italiaanse kruiden bestaat uit: peterselie, oregano en basilicum
  • 1 flinke klont roomboter
  • 1 pot zongedroogde tomaatjes julienne
  • 75 gram geraspte oude kaas + een beetje extra voor garnering
  • 100 gram rucola
Bereidingswijze:
  1. Kook de aardappelen gaar en bak ondertussen de blokjes salami met de Italiaanse kruiden in een koekenpan een beetje krokant.
  2. Giet de aardappelen af en voeg de roomboter, salami, zongedroogde tomaatjes en 75 gram geraspte kaas toe. Stamp goed door elkaar.
  3. Voeg op het laatst de rucola to (zodat deze niet slap wordt) en stamp nog even kort. Serveer met een beetje extra geraspte kaas erover.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.