Kokos cheesecakebars

Nu is Sabine inmiddels wel de koningin van de cheesecakes te noemen natuurlijk, met haar boek én bakmixen. Dus ik heb wel even getwijfeld of ik deze kokos cheesecake bars moest maken… ;-)

Maar ach, we kunnen nooit genoeg cheesecake hebben toch? Ik ben er net als Sab echt gek op. Staat er in een restaurant bij de desserts cheesecake op het menu (ik check het dessertmenu altijd als eerst), dan weet ik dat ik mogelijk iets minder van het hoofdgerecht moet eten. En als ik ergens een kop thee ga drinken met een taartje erbij, dan heb ik het allerliefst cheesecake. Dus ja, het is ook absoluut mijn favoriete soort gebak waar ik nooit genoeg van zal krijgen.

En dus besloot ik er eens een lading kokos doorheen te gooien. En de koekbodem wat dikker te maken. Overigens is de koekbodem van old skool digestive biscuits. Heb ik gedaan zodat de kokos beter tot zijn recht komt. De kokos heb ik in de bodem gestopt, in de vulling en zit er ook nog eens bovenop. Dus als je fan van kokos én van cheesecake bent, dan wil je deze maken hoor!

KokosCheesecakeBars ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

KokosCheesecakeBars Pinterest

4 van 5 stemmen

Kokos Cheesecake Bars

Porties18 bars

Ingrediënten

  • 300 gram Digestive biscuits
  • 150 gram roomboter
  • 900 gram roomkaas
  • 300 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 el bloem
  • 1 tl vanille extract
  • 275 gram kokosrasp
  • + beetje extra kokosrasp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 140 graden.
  • Verkruimel de biscuits in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpan. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de koekkruimels en 75 gram kokosrasp toe. Roer goed door elkaar en stort het geheel in een met bakpapier beklede rechthoekige ovenschaal (30cm lengte). Verdeel over de schaal en strijk glad met de achterkant van een lepel.
  • Maak nu de vulling door de roomkaas met de suiker rustig te mengen in een staande mixer. Wanneer de twee goed gemengd zijn voeg je de eieren één voor één toe. Mix rustig en niet te lang door. Voeg ook de eidooier en de eetlepel bloem toe, mix nog even kort en voeg daarna het vanille-extract en 200 gram kokosrasp toe. Wanneer alle ingrediënten goed gemixt zijn, stort je de vulling op de koekbodem. Verdeel en strijk glad.
  • Schuif de cheesecake in de oven voor 2 uur. Laat rustig afkoelen in de oven en daarna nog even op het aanrecht. Zet vervolgens een nacht in de koelkast om op te laten stijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close