Als ik voor mezelf mag spreken vind ik dat ik best een beetje thuis ben in verschillende internationale keukens. Ik kan sowieso wel uit de voeten met veel Europese keukens, maar ook in Azië red ik me prima met de Japanse, Indonesische en Thaise keuken. Waar ik echter nog niet zo thuis in ben maar wat ik wel heel lekker vind is Indiaas eten. Korma, Madras, Tikka Masala… ik houd van de sterke smaken, geuren en de kleurrijke gerechten. Gelukkig is het voor ‘ons Hollanders’ best makkelijk om echt lekker Indiaas te koken. Je hebt bij onder andere Albert Heijn vast het assortiment van Patak’s wel eens gezien. Kleurrijke, paarsige verpakkingen van chutneys, kruidenpasta’s en sauzen. Patak’s is oprecht een heel mooi merk met een prachtig verhaal.

Opgericht door de Indiase familie Pathak die in 1956 is verhuisd naar Groot-Brittanië. In de keuken van hun kleine huisje in Engeland begon de vrouw van het gezin met het bakken van Indiase zoetigheden en dankzij mond-tot-mondreclame ontstond er al gauw een enorm lange rij voor de woning. 10-jarig zoontje Kirit begon al gauw met het afleveren van bestellingen in heel Londen. Na een paar jaar opende de familie een winkel vol Indiase producten, gemaakt met uitsluitend de beste en pure ingrediënten. Jaren later nam de volwassen Kirit samen met zijn vrouw Meena de winkel over en Meena kwam met het idee om sauzen te maken waardoor het makkelijker zou worden om curry’s op tafel te zetten. Uiteindelijk is dit de start geweest van het merk Patak’s zoals wij het nu kennen, mooi toch?

Niet alleen het verhaal achter Patak’s vind ik mooi en inspirerend, ook de producten zijn echt heel goed.  Meukvrij en dat vind ik het allerbelangrijkste. Nieuw in het assortiment van Patak’s zijn de paste pots. Verkrijgbaar in drie smaken – Korma, Madras en Tikka Masala – en gemaakt met een mix van verschillende specerijen en olie die het tot een kruidenpasta maken.

Ik maakte zelf een recept met de Madras Paste Pot, een mix van 11 specerijen:

Water, gemalen specerijen (24%) [koriander (7%), paprika (4%), kardemom, komijn, specerijen, fenegriek, zwarte peper, gember], koolzaadolie, zout, maismeel, voedingszuren (azijnzuur, citroenzuur), tamarinde, MOSTERDPOEDER, gedroogde, gemalen chilipeper (0,5%), knoflookpoeder, zwart MOSTERDZAAD

Als foodie heb je zeer waarschijnlijk wel eens van Kip Madras gehoord, het meest bekende Madras-gerecht maar zelf besloot ik Linzen & Kikkererwten Madras te maken. Compleet vegetarisch en heel makkelijk om te maken. Dankzij de grote hoeveelheid specerijen in de paste pot bevat het gerecht al onwijs veel smaak, daar wilde ik dus niet teveel mee doen. Het fijne is ook dat dit gerecht binnen 20 minuten op tafel staat. Ideaal voor een doordeweekse dag dus.

De paste pots van Patak’s zijn (online) verkrijgbaar bij Albert Heijn! Check voor meer inspiratie de Facebookpagina van Patak’s.

Linzen & Kikkererwten Madras

Linzen & Kikkererwten Madras

Linzen & Kikkererwten Madras

In samenwerking met Patak’s

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Linzen & Kikkererwten Madras

Linzen & Kikkererwten Madras
Recept printen
Stemmen: 10
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 1 ui - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 Patak's Paste Pot Madras
  • 200 gr linzen *
  • 200 gr kikkererwten *
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 200 ml kokosmelk
  • verse koriander of peterselie - grof gehakt
  • 250 gr rijst - basmati of zilvervlies
Bereidingswijze:
  1. Verhit een klein beetje olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook en ui aan tot het goed begint te geuren en de ui glazig begint te zien.
  2. Voeg de tomatenpuree en Patak's Paste Pot Madras toe en bak dit 2 minuten mee.
  3. Doe de linzen en kikkererwten in de pan, gevolgd door de tomatenblokjes en kokosmelk. Breng het geheel aan de kook en laat de Madras zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is.
  4. Doe voldoende water bij de rijst in de pan en breng dit aan de kook. Kook de rijst in 10 minuten gaar, giet af en laat even droog stomen.
  5. Schep de rijst in diepe borden en schep hier de Madras bij. Garneer het gerecht met verse koriander of peterselie.

*Ik gebruik voor dit gerecht linzen en kikkererwten uit een zak. Deze zijn voorgegaard en direct te gebruiken waardoor de 'curry' snel klaar is. Je kunt ook gedroogde varianten gebruiken, week deze eerst een nacht en kook ze vervolgens gaar voordat je ze verwerkt in dit gerecht.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.