Gehaktbrood, het is zó simpel om te maken en zó lekker. Toen ik deze unit in de oven schoof hield Tobias scherp in de gaten wanneer het gehaktbrood ook daadwerkelijk op de foto stond. Hij kon niet wachten om er een plak van af te snijden. En ik moet zeggen, door de saus (glaze) bovenop, is dit gehaktbrood wat mij betreft nog lekkerder geworden dan ik had verwacht. Omdat daar een beetje honing in zit is dat een klein beetje zoet geworden en dat is erg lekker bij het hartige gehakt.

Je kunt dit gehaktbrood prima serveren bij een salade (ook Mexicaans bijvoorbeeld) of met wat zoete aardappelfriet. Of allebei natuurlijk. Met ongeveer tien plakken die je uit dit recept haalt, kun je dit ook als bijgerecht op tafel zetten tijdens een etentje.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Mexicaans gehaktbrood
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
10plakken plakken
Ingrediënten:
  • Gehaktbrood
  • 980 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 2 tenen verse knoflook geraspt
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el ketchup
  • 1 tl paprikapoeder scherp
  • 1,5 el paprikapoeder smoke
  • peper
  • zout
  • een half bosje koriander fijngehakt
  • 1 tl tabasco
  • 1,5 el honing
  • Glaze
  • 2 el ketchup
  • een flinke el chilisaus
  • 2 el honing
  • 1/2 tl tabasco
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor het gehakt met elkaar en stop het gehakt in een met bakpapier beklede bakvorm.
  3. Maak nu de glazen door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen en verdeel het sausje bovenop het gehakt.
  4. Schuif in de oven voor ongeveer 50 minuten.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

2 reacties

    • Vivian

      Hi Ellen, met paneermeel maak je het gehakt minder nat. Dus voeg beetje bij beetje het paneermeel toe totdat je een stevig, en niet te nat gehakt hebt.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.