Als je Viv haar eetoverzichten leest weet je dat ze dol is op bloemkool- of broccoli-rijst. Bij Tim en mij thuis is dat net even iets anders. We gebruiken het niet heel veel en zeker niet als vervanger voor couscous of gewone rijst. We proeven dan toch nét even iets teveel de smaak van bloemkool en heel dol zijn we daar niet op. Althans, niet in vermalen vorm. In het recept dat ik vandaag met je ga delen is dat een heel ander verhaal. Ik maakte Nasi Goreng van bloemkoolrijst en door toevoeging van tal van andere smaken, proef je de bloemkool totaal niet meer waardoor dit gerecht zelfs voor bloemkool’haters’ te eten is. Omdat dit gerecht in no-time op tafel staat is het bij uitstek geschikt voor een doordeweekse dag en omdat er al zoveel groenten in het gerecht zitten, hoef je er ook niet per se nog iets bij te serveren.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Nasi Goreng van bloemkoolrijst

Nasi Goreng van bloemkoolrijst

Nasi Goreng van bloemkoolrijst
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 1/2 tl gemberpasta - of 1cm fijngehakte gember
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 100 gr hamblokjes
  • 400 gr Chinese wokgroenten
  • 1/2 tl trassi (garnalenpasta)
  • 1 maggi blokje
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el zoute sojasaus
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 100 gr taugé
  • 4 eieren
Bereidingswijze:
  1. Verhit een beetje olie in een wok- of grote koekenpan. Fruit hierin de knoflook en gember aan tot het goed begint te geuren.
  2. Doe de hamblokjes samen met de Chinese wokgroenten en de trassi in de pan en wok dit tot de groenten zachter worden.
  3. Verkruimel het maggi blokje en voeg 1 el ketjap manis en 1 el zoute sojasaus toe. Schep het geheel goed om en laat even pruttelen.
  4. Doe dan de bloemkoolrijst in de pan, samen met de rest van de ketjap en sojasaus. Voeg ook de taugé toe en bak het geheel al omscheppend een minuut of 5.
  5. Kluts de eieren en maak een 'gat' in het midden van de nasi. Schenk hier de geklutste eieren in en laat deze deels stollen voordat je de eieren door de rest van het gerecht schept.
  6. Bak de Nasi Goreng nog even goed door tot het meeste vocht uit de pan is verdwenen en serveer de nasi vervolgens direct.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.