Ik krijg nooit genoeg van het experimenteren met pastagerechten. Je kunt er zóveel kanten mee op en ieder seizoen kun je wel weer andere ingrediënten gebruiken. We zitten momenteel natuurlijk volop in de zomermaanden en ik kon het dan ook niet laten om een súper fris pastagerecht te maken voor de video van vandaag. Ik maakte een doperwtenpesto waar ik lekker wat citroen aan toevoegde, en die proef je!, en verder verwerkte ik lente-ui in het gerecht. Afmaken met wat geraspte pecorino en klaar is je makkelijke, snelle en frisse maaltijd. Mocht je nog wat courgette of groene asperges in de groentelade hebben liggen, dan kun je die ook nog prima aan deze pasta toevoegen. Eigenlijk kan alles er wel in, zolang je het maar lekker fris houdt.

P.s. Altijd als ik met doperwten kook gebruik ik doperwten uit de diepvries. Deze zijn een stuk verser en frisser van smaak dan doperwten uit blik of pot en bovendien zijn ze ook nog lekker knapperig en mooi groen van kleur.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pasta met doperwtenpesto, lente-ui en pecorino

Pasta met doperwtenpesto, lente-ui en pecorino

Pasta met doperwtenpesto, lente-ui en pecorino

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pasta met doperwtenpesto, lente-ui en pecorino

Pasta met doperwtenpesto, lente-ui en pecorino
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
3-4personen personen
Ingrediënten:
  • Voor de doperwtenpesto:
  • 200 gr doperwten - gekookt
  • 1 teentje knoflook - gepeld
  • 20 gr Pecorino - geraspt
  • 2 el olijfolie
  • sap + schil van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • En verder:
  • 300 gr penne
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr doperwten - gekookt
  • 4 lente-uitjes - in grove stukken
  • 1 ui - in halve ringen
  • 50 gr Pecorino - grof geraspt
Bereidingswijze:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hier de penne in 11 minuten in gaar. Giet de pasta af.
  2. Maak terwijl de pasta kookt de doperwtenpesto door alle ingrediënten in een hakmolentje, blender, foodprocessor of vijzel te doen en het geheel te vermalen tot een fijne pesto.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de lente-ui en normale ui zacht.
  4. Doe de gegookte penne bij de uien in de pan en schep hier de doperwtenpesto en twee eetlepels olijfolie bij. Schep het geheel goed om.
  5. Voeg tot slot de gekookte doperwten en desgewenst wat peper en zout aan de pasta toe.
  6. Schep de pasta in diepe borden en maak af met de grof geraspte Pecorino.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.