Preistamppot met pittige mosterd en oude kaas
Preistamppot met pittige mosterd en oude kaas
Preistamppot met pittige mosterd en oude kaas
Preistamppot met pittige mosterd en oude kaas
Porties
2-3personen
Porties
2-3personen
Ingrediënten
  • 500gr kruimige aardappelen
  • 125gr spekblokjes
  • 200gr preiin halve ringen
  • 1 rode paprikain blokjes
  • 1el dijon mosterd
  • 125gr crème fraiche
  • 100gr geraspte oude kaas
  • peper en zout
Instructies
  1. Was en schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen in 20/25 minuten gaar.
  2. Bak ondertussen de spekblokjes in een koekenpan knapperig. Voeg hier de gesneden prei en rode paprika aan toe en bak deze mee tot de paprika zacht is.
  3. Giet de gaargekookte aardappels af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg de mosterd, crème fraîche en oude kaas toe en roer het geheel tot een smeuïge puree.
  4. Schep de spekblokjes en gebakken groenten bij de aardappelpuree in de pan. Schep alles goed om en breng de stamppot op smaak met peper en zout.