In een van mijn eetoverzichten begin dit jaar liet ik een foto zien waarop ik Rendangballetjes uit de slowcooker at. Het was in eerste instantie helemaal niet mijn bedoeling om hier een recept van te maken, ik heb op Ohmyfoodness immers al een recept gedeeld voor Rendang uit de slowcooker en met een beetje fantasie kun je deze balletjes prima zelf fabriceren, maar ik (en Tim trouwens ook) was zó enthousiast over het eindresultaat dat ik besloot het gerecht een paar maanden later nogmaals te maken. En zie hier het resultaat! Voor deze Rendangballetjes maak ik gebruik van kipgehakt, dit zorgt voor super zachte en malse gehaktballetjes. Uiteraard kun je natuurlijk ook rundergehakt gebruiken als je dit lekkerder vindt. Mocht je nou geen slowcooker in huis hebben, dan kun je deze gehaktballetjes ook prima klaarmaken in de koekenpan of braadpan. De verhoudingen blijven hetzelfde, echter gaar je de balletjes dan zo’n 30-45 minuten op laag vuur.

Deze balletjes zijn onwijs lekker om te serveren zoals ik dat deed: met kokosrijst, gestoofde snijbonen, seroendeng en gebakken uitjes.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Rendangballetjes uit de slowcooker

Rendangballetjes uit de slowcooker

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Rendangballetjes uit de slowcooker

Rendangballetjes uit de slowcooker
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 1 kg kipgehakt
  • 1 ui of grote sjalot - gesnipperd
  • 1 ei
  • 50 gr paneermeel
  • 100 gr boemboe voor Rendang
  • 1 stengel citroengras
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 blaadjes kaffir limoen
  • 250 ml kokosmelk - geen light!
Bereidingswijze:
  1. Doe het kipgehakt in een kom en voeg hier de ui, ei, paneermeel en ongeveer 1,5 eetlepel van de boemboe aan toe.
  2. Kneed het geheel goed door en vorm kleine gehaktballetjes van het kipgehakt. Leg deze in de pot van de slowcooker.
  3. Kneus het citroengras en stop dit samen met de laurier, kaffir limoen en de rest van de boemboe bij de gehaktballetjes in de slowcooker.
  4. Schenk de kokosmelk in de slowcooker en doe de deksel op de pot. Gaar de gehaktballetjes 6 uur op Low of 4 uur op stand High. Roer het geheel na 2 uur even door om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed met de gehaktballetjes gemengd worden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.