Volgens mij zijn Sabine en ik allebei een behoorlijke fan van risotto. Zo keek ik al even welke varianten zij al eens gemaakt heeft en dat zijn er behoorlijk wat. Ik besloot er nog een lekkere aan toe te voegen. Deze, met rode pesto erdoor. Een tijdje geleden maakte ik namelijk voor een ander recept een rode pesto en op de een of andere manier is dat echt mijn basisrecept voor rode pesto geworden. Precies goed die verhoudingen. En dus besloot ik daar met deze risotto een combi van te maken. De risotto maakte ik op de klassieke manier en de rode pesto maakte ik volgens mijn basisrecept. Wanneer de risotto klaar is voeg je de pesto toe en roer je het geheel door elkaar. Simpel toch? Een kind kan de was doen en je hebt echt een heerlijke bordje maaltijd op tafel staan. Overigens is dit recept echt wel genoeg voor vier personen, dus lekker voor twee dagen of voor het hele gezin!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Rode Pesto Risotto
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • Risotto
  • 400 gram risotto rijst
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 liter groentebouillon
  • half glas witte wijn
  • 1 bakje kleine trostomaatjes
  • een klont roomboter
  • handje Parmigiano Reggiano schaafsel
  • Rode pesto
  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 180 gram zongedroogde tomaatjes uitlekgewicht
  • 2 el Parmigiano Reggiano poeder
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
Bereidingswijze:
  1. Begin met de pesto. Maak deze door alle ingrediënten hiervoor de malen in een foodprocessor.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Begin dan aan de risotto. Bak de rode uit in een beetje olijfolie glazig. Voeg dan de risotto rijst toe en schep een paar keer om. Voeg vervolgens beetje bij beetje de groentebouillon toe en blijf ondertussen scheppen en roeren in de risotto. Geef de risotto de tijd om gaar te worden. Doe vervolgens hetzelfde met de witte wijn.
  4. Leg de tomaatje op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en schuif de bakplaat in de oven voor 10 minuten.
  5. Roer vervolgens de pesto door de risotto en als laatste de klont boter.
  6. Serveer de risotto met de trostomaatjes en wat schaafsel kaas.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.