Een lekkere pasta maak ik thuis met regelmaat. Dit is voor mij echt comfortfood. Makkelijk, super smaakvol en vaak ook een enorme vuller. Als ik een avond niks gepland heb dan eet ik dit het liefst, maar heb ik nog een training op de planning staan dan sla ik het liever over. En zeker met dit recept maak je niet bepaald de lichtste variant ;-) Lekker makkelijk om te maken, dat wel. Want je hebt maar een paar ingrediënten nodig; vlinderpasta, mascarpone, knoflook, parmezaan en kastanjechampignons. Dan ben je er wel zo’n beetje. Overigens heb ik hier verse knoflook aan toegevoegd, iets wat ik de laatste tijd wel vaker in mijn recepten gebruik en ik moet zeggen, vooral tijdens het bereiden is het erg prettig want deze teentjes zijn makkelijker te pellen.

Een heerlijke romige pasta is het geworden, en ben vooral niet te zuinig met de knoflook en de parmezaan. Twee heerlijke smaakmakers en vooral van de parmezaan kan er wat mij betreft niet genoeg in zitten. Ik serveer een gerecht als dit dan ook altijd met nog een kommetje extra parmezaan erbij. Lekker royaal!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Snelle pasta met knoflookmascarpone en kastanjechampignons
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
3-4personen personen
Ingrediënten:
  • 300 gram vlinderpasta
  • 250 gram mascarpone
  • 3 tenen verse knoflook geraspt
  • 6 el Parmigiano Reggiano poeder
  • 400 gram kastanjechampignons in stukken
  • Parmigiano Reggiano vlokken
Bereidingswijze:
  1. Kook de vlinderpasta volgens de verpakking gaar.
  2. Smelt in een steelpan de mascarpone en voeg de knoflook, 2 eetlepels Parmigiano Reggiano poeder en wat vers gemalen peper toe. Roer goed door elkaar.
  3. Bak de kastanjechampignons totdat ze aan alle kanten bruin zijn.
  4. Giet de pasta af, roer de mascarpone en champignons erdoor.
  5. Breng verder op smaak met de overige 4 eetlepels Parmigiano Reggiano poeder, peper en zout.
  6. Serveer met wat vlokken Parmigiano Reggiano.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.