Spareribs uit de slowcooker

Spareribs waren altijd Tim zijn favoriete stukje vlees. Ik zeg bewust waren maar dit komt meer omdat er in de loop der jaren nog veel meer favorieten zijn bijgekomen. Op OMF heb ik ook al verscheidene keren aandacht besteed aan het marineren en bereiden van spareribs. Mijn eerste stuk plaatste ik in 2012 al, een vrij informatief artikel over het marineren en het bereiden van spareribs in de oven. Vervolgens deed ik dit jaar nog een poging en legde ik je uit hoe je spareribs kunt bereiden op de barbecue. Beide fijne bereidingsmethoden die zorgen voor héle lekkere spareribs, maar spareribs worden mijns inziens nooit zo lekker als uit de slowcooker. Als je houdt van vlees dat van het bot afvalt, dan is er maar één juiste manier om spareribs te bereiden en dat is in de slowcooker. Marineer ze, smeer ze in met een dry rub en laast ze vervolgens een paar uur garen. Geloof mij: je wil nooit meer anders als je ze eenmaal op deze manier hebt gehad.

Overigens: houd je van een krokant korstje op de spareribs dan kun je ze na het garen in de slowcooker prima nog even de oven inschuiven. Wel voorzichtig! Zoals ik al zei valt het vlees zeer makkelijk van het bot.

Spareribs uit de slowcooker

3.89 van 18 stemmen

Spareribs uit de slowcooker

Porties1 kilo (3-4 pers)

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs in stukken
  • 4 el palmsuiker
  • 2 el sesamolie
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 2 el vissaus
  • 2 cm gember geraspt
  • 6 el ketjap manis + extra

Instructies

  • Roer alle ingrediënten door elkaar in een kommetje.
  • Verwijder het vlies van de spareribs en smeer de ribs goed in met de marinade die je net hebt gemaakt. Laat de spareribs bij voorkeur minimaal 4 uur in de koelkast marineren.
  • Leg de spareribs in de pot van de slowcooker en schenk extra ketjap over de ribbetjes heen.
  • Draai de slowcooker op standje high en gaar de spareribs 4 uur. Draai de slowcooker na vier uur op strand low en gaar ze nogmaals 2 uur verder.

Join the Conversation

  1. Demi | StudioKOOK says:

    Hier krijg ik meteen trek in!

  2. Eindelijk een slowcooker in huis en dit is het 2e recept dat ik ga maken. Ben heel erg benieuwd! Huis ruikt in ieder geval lekker

  3. Zou je de spare ribs na de slowcooker kort op de bbq kunnen doen?

    1. Sabine Author says:

      Zéker! Ik zou ze dan alleen wel wat minder lang in de slowcooker doen zodat het vlees nog goed aan het bot blijft zitten.

  4. Ingrid says:

    Hoi Sabine, ik wil naturel spare ribs maken, dus zonder marinade. Als het kan in de slowcooker. Kan jij me op weg helpen?

    1. Sabine Author says:

      Je kunt de spareribs op dezelfde manier bereiden als in dit recept, alleen dus zonder marinade. Voeg een klein beetje water (of whiskey, ook lekker) toe aan de slowcooker en leg ze hierin.

  5. Pauline says:

    Owowowow wat was dit gruwelijk lekker! We hadden extra marinade gemaakt voor-je-kennie-wete en daar hebben we later kippeboutjes in gesudderd. Ook al zo heerlijk. Dit recept is een blijvert!

    1. Sabine Author says:

      Wat super leuk om te horen! Slim om extra marinade te maken en dit te gebruiken voor kip, lijkt me heerlijk!

  6. Jolijn says:

    Hoi Sabine, in je recept vind ik niet terug dat je de spareribs na het marineren nog moet insmeren met een dry rub. Is dat wel of niet de bedoeling? Groet, Jolijn

    1. Sabine Author says:

      Spareribs wrijf je doorgaans in met een dry rub vóór het marineren, je wil namelijk dat de specerijen zich hechten aan het vlees en niet aan de marinade. Voor dit recept gebruik ik helemaal geen dry rub.

  7. Eline says:

    Zou dit ook met short ribs kunnen?

  8. Richard says:

    Het is mijn eerste recept die ik maak in de slowcooker en ben zeer tevreden met het recept
    Wordt vaker gemaakt

  9. Gerard says:

    Dag Sabine,
    Ik wil de sparerips voor de kleinkinderen maken en mijn vraag is of deze helemaal onder de marinade moeten staan.
    Dit om droog vlees te voorkomen.

    1. Sabine Author says:

      Droog zullen de spareribs niet worden hoor, maar het komt de smaak wel ten goede als je ze helemaal onder de marinade hebt staan. Als dat niet past kun je eventueel halverwege de onderste spareribs bovenop leggen.

  10. Desiree says:

    Hoi Sabine,

    Kan ik dit recept ook gebruiken met Iberico Ribfingers?

    1. Sabine Author says:

      Die zijn al gesneden geloof ik hè? In dat geval moet je de kooktijd echt aanzienlijk verminderen. Ik gok dat je aan 4 op Low dan wel genoeg hebt.

      1. Ik rijg de afzonderlijke ribfingers op een satestokje, maakt het ook makkelijker om ze na het garen nog ff te grillen

      2. Sabine Author says:

        Heerlijk!

  11. Ariea van Zuylen says:

    Welke spareribs moet ik gebruiken? Kunnen de voorgegaarde ook?

    1. Sabine Author says:

      Nee, je moet echt rauwe spareribs hiervoor gebruiken. Ze garen in de slowcooker.

  12. Ferdinand says:

    Hallo Sabine, Ik wil dit recept gaan proberen maar klopt het dat de spareribs in de slowcooker niet helemaal onder staan in de marinade/?
    Want dat kan ik niet echt opmaken uit punt 3 bij de instructies.
    Alvast bedankt voor je reactie. Gr. Ferdinand

    1. Sabine Author says:

      Hoi Ferdinand, dat is een beetje afhankelijk van het formaat slowcooker en de hoogte van de pot maar waarschijnlijk staan ze idd niet helemaal onder. Maar dat is geen ramp! Je zou ze halverwege even kunnen wisselen.

  13. karin says:

    is dit met voorgegaarde spareribs? en zo niet wat voor temp en tijd hou ik dan aan.

    gr karin

    1. Sabine Author says:

      Dit recept is voor rauwe, niet voorgegaarde spareribs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close