Ik maakte met kerst panna cotta. Het dessert van ons vijf-gangendiner. Ik maakte een variant met citroen waardoor de panna cotta lekker fris was. Maar voor de rest bestond de panna cotta uit, natuurlijk, veel room. En ik kruimelde er Jodenkoeken overheen dus je kunt je voorstellen; een lekker bommetje. Ik hou ervan hoor, maar ik ben er ook altijd wel fan van als een gerecht iets ‘lichter’ te maken is. Vandaar deze panna cotta gemaakt met ook een deel yoghurt. Iets frisser daardoor en wat dat betreft zeker een zomerse variant. Met daarbij de mango en kokos is het eigenlijk gewoon een tropische variant geworden. Heerlijk! En echt niet moeilijk om te maken.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Yoghurt panna cotta met mango en kokos
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4glazen glazen
Ingrediënten:
  • 250 gram diepvries mangoblokjes + een beetje extra voor garnering
  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram kokosrasp + een beetje extra voor garnering
  • 10 el water
Bereidingswijze:
  1. Haal de mango uit de vriezer en laat de blokjes ontdooien. Week de vier blaadjes gelatine in een kom met koud water.
  2. Verwarm de slagroom in een steelpan en voeg de suiker toe. Roer door totdat de suiker is opgenomen.
  3. Voeg de yoghurt en de kokosrasp aan het mengsel toe en roer goed door. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer deze door het mengsel. Verdeel het slagroom-yoghurtmengsel over vier glazen en zet de glazen in de koelkast. Laat opstijven voor een paar uur.
  4. Doe de mangoblokjes en het water in een foodprocessor en meng tot een gladde massa die te schenken is. Verdeel de mango (wanneer de panna cotta stijf is) over de panna cotta.
  5. Maak af met een eetlepel kleiner gesneden blokjes mango per glas en wat kokosrasp.

Over de auteur

32 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert op basis van een grote passie voor lekker eten, zeer regelmatig nieuwe guilty pleasures èn gezonde gerechten voor OMF. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote liefde voor grafisch ontwerp, fotografie en crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

4 reacties

    • Sab

      Ja dat vroeg ik mij ook al af. Heel fijn, want dan kan ik em ook voor mijn vegatarische vriendinnen maken.

      Beantwoorden
    • Vivian

      Hoi Jessica en Sab, opstijven gaat in dit recept helaas niet zonder gelatine dus dat moet er inderdaad nog aan toegevoegd worden. Het recept is aangepast, dank voor de oplettendheid!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.