Eén van de gerechten die we vroeger thuis wel eens aten en die ik heel erg lekker vond is Roerbakmie. Roerbakmie maakte mijn moeder jaren, maar dan ook echt járen geleden voor het eerst en als klein meisje vond ik het niets aan. Toen ik iets ouder werd kon ik de kruidige smaken meer waarderen en werd het een van mijn favoriete maaltjes. Roerbakmie werd altijd gemaakt met de mie van Honig en het zakje kruidenmix van Honig. Op zich niets mis mee natuurlijk, iedereen moet vooral koken wat hij/zij lekker vindt en als daar een pakje aan te pas komt: be my guest. Laatst moest ik ineens weer eens denken aan de Roerbakmie van ‘vroeger’, voor ons was het namelijk echt al jaren geleden dat we het hadden gegeten, en toen bedacht ik me: wat nou als ik dit gerecht zou kunnen namaken zónder zakje. En spoiler alert: het is me gelukt jongens! De smaak van mijn Roerbakmie is identiek aan die van Honig, alleen gebruikte ik niet hun kruidenmix maar een eigen kruidenmelange. Nostalgie ten top want tijdens het proeven van dit gerecht ging ik echt weer even terug naar vroeger, hoe leuk is dat. Ik weet zeker dat het nu niet meer jaren duurt voordat we dit gerecht weer eens eten. En ook heel fijn: dit maaltje staat binnen 15 minuten op tafel, ook ideaal toch?


Klik hier als je de video niet kunt zien

Zonder pakje: Roerbakmie

Zonder pakje: Roerbakmie

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Roerbakmie zonder pakje

Zonder pakje: Roerbakmie
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 300 gr kipfilet - in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl kardemom
  • peper en zout
  • 1 zak Chinese wokgroenten - 400 gr
  • 1 bouillonblokje voor groentebouillon
  • 1 el sojasaus
  • 300 gr gedroogde Roerbakmie
Bereidingswijze:
  1. Verhit een klein beetje olie in een diepe pan en bak hierin de kip tot er nauwelijks meer rauw vlees te zien is. Voeg de knoflook en alle andere specerijen toe. Schep dit goed om en bak dit zo'n 5 minuten mee.
  2. Doe de wokgroenten in de pan en verkruimel hier het bouillonblokje overheen.
  3. Schenk de sojasaus in de pan om alles af te blussen en schep goed om. Wok de groenten mee tot de zacht beginnen te worden.
  4. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de Roerbakmie in 2 minuten gaar. Giet de mie af.
  5. Voeg de gaargekookte mie toe aan de kip en groenten in de pan en schep alles om tot het goed met elkaar gemengd is.

*Deze mie is heel goed te bewaren als je leftovers hebt, de mie plakt namelijk nauwelijks. Bewaar de Roerbakmie in een afgedekte bak in de koelkast en warm het de volgende dag in een pan op.

3 reacties

  1. Christianne

    Leuk! Dit ga ik een keertje maken, ik heb ook nostalgische herinneringen hieraan. Zelf maak ik vulling voor wraps altijd met een kruidenmix voor taco’s bijvoorbeeld. Kun je dat een keertje maken?

    Beantwoorden
  2. Mirthe-Margriet

    Eigenlijk was ik opzoek naar een kruidenmengsel voor nasi.
    Dit kruidenmengsel werkte daar uiteindelijk perfect voor!

    Ik had voor twee porties:
    160 gram tempe
    Kruiden zoals aangegeven hierboven.
    Geen bouillon blokje (vergeten hihi)
    2 eetlepels ketjap (Ik had niet anders)
    450 gram nasigroenten
    Rijst
    En dan de instructies volgen zoals hier beschreven, maar dan met de ingrediënten voor nasi.
    Super Lekker :D

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.