Gesponsord – Misschien is de titel van dit artikel iets misleidend want Falafel wordt negen van de tien keer in (mini)burgervorm gekneed. Al eerder maakte ik voor OMF Falafel maar het recept dat ik vandaag met je ga delen is toch net iets anders. Hoewel je wellicht gewend bent om Falafel in pitabroodjes te eten, zijn deze Falafelburgers onwijs lekker op een gemengde salade dit je dresseert met een frisse yoghurt-knoflookdressing. Voor meer schwung en extra smaak gebruikte ik bij dit recept ook de Knoflook – Paprika houmous van Sabra, die ik vorige keer ook gebruikte voor de Komkommer-Kiprolletjes. Ook pakte ik de pikante salsa van Sabra erbij. Smaakexplosie gegarandeerd met deze twee heerlijke dips!

Wat heb je nodig? (2 personen / 4 burgers)

Voor de burgers:

  • 250 gram kikkererwten uit blik (uitlekgewicht)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel ras el hanout
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel paneermeel

Voor de yoghurt-knoflookdressing:

  • 100 milliliter volle yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • peper en zout

Voor de salade:

  • ijsbergsla
  • komkommer
  • cherrytomaatjes
  • augurk

En verder:

  • 2 eetlepels Sabra knoflook-paprika houmous
  • 2 eetlepels Sabra pikante salsa

1. Begin met het maken van de yoghurt-knoflookdressing. Pers hiervoor de teentjes knoflook boven de yoghurt uit en voeg de fijngehakte bieslook en peper en zout naar smaak toe. Roer goed om en laat staan terwijl je de burgers maakt.

2. Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe deze samen met de ui en de knoflook in een keukenmachine. Maal het geheel fijn.

3. Voeg de ras el hanout, fijngehakte verse peterselie, het ei en de paneermeel toe aan het kikkererwten mengsel en schep dit goed door.

4. Vorm vier burgers van het falafelmengsel en bak deze in een beetje olijfolie in een koekenpan aan weerszijden goudbruin en gaar.

5. Snijd en was de ijsbergsla in reepjes. Snijd de komkommer, cherrytomaatjes en augurk in stukjes en schep het geheel even om. Leg de salade in een diep bord.

6. Leg de falafelburgers bovenop de salade en leg hier een lepel Sabra knoflook-paprika houmous en een lepel Sabra pikante salsa op.

7. Sprenkel de yoghurt-knoflookdressing over de salade en maak desgewenst af met verse peterselie of koriander.

Niet zo de behoefte aan een salade? Deze Falafelburgers kun je natuurlijk ook heel goed op een (pita)broodje serveren. Ook dan zijn ze erg lekker met de houmous en salsa van Sabra!

Falafelburgers

Falafelburgers

Dit artikel is mede tot stand gekomen dankzij Sabra

4 reacties

  1. Lotte

    Oh jam falafel! Goede falafel vind ik zó lekker! Op brood, door de salade, gewoon los…ik zou het zo elke dag kunnen eten. Bij de ap hadden ze ook superlekkere falafelburgers, maar die zijn eruit bij mij:( Dit recept komt als geroepen!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.