Ja jongens, toen was het ineens alweer bijna Pasen! Zo af en toe heb ik nog het idee dat we pas net de kerstperiode uit zijn, maar niets is minder waar. De paaseitjes vliegen ons al weken om de oren maar gelukkig heb ik me nog een paar weken kunnen inhouden voordat ik de eerste in mijn mond stopte. Enfin, op Instagram vroeg ik jullie onlangs of er nog wel behoefte is aan recepten voor Pasen. Daar werd een beetje gemengd op gereageerd. Het moge duidelijk zijn dat Pasen bij veel Nederlandse gezinnen een stuk minder leeft dan Kerst, er wordt wat minder moeite voor gedaan en Pasen is ook niet meer automatisch een family get together. Bij ons is dit ook het geval. We gaan niet súper uitgebreid eten op die dagen, in ieder geval niet wat het avondeten betreft. Eerste Paasdag gaan we dit jaar lekker brunchen bij mijn ouders, maar zelf hebben we geen grootse plannen. De meesten van jullie ook niet, bleek uit de poll die ik had geplaatst, en daarom hebben we er op OMF voor gekozen om niet deze hele week in het teken te laten staan van paasrecepten. Maar hé, de afgelopen jaren hebben we meer dan genoeg paasrecepten met jullie gedeeld en het leek me goed om daar een kleine selectie van met je te delen. Zo heb je toch nog wat inspiratie voor aankomend weekend! Hier volgen 15 van onze favoriete recepten voor Pasen.

Ps: geniet van een aantal old school foto’s – haha!

Marbled Eggs

1. Marbled Eggs

Croissantring met ei

2. Croissantring met ei

Lemon & Poppyseed Pancakes

3. Lemon & Poppyseed pancakes

3 variaties op roerei

4. 3 variaties op roerei

Eggs benedict

5. Eggs Benedict

Wentelteefjes van suikerbrood

6. Wentelteefjes van suikerbrood

Paas-breekchocolade

7. Paasbreekchocolade

Mini quiches met gerookte zalm en groene asperges

8. Mini quiches met gerookte zalm en groene asperges

Croissantpudding met blauwe bessen

9. Croissantpudding met blauwe bessen

Hot Cross Buns

10. Hot Cross Buns

Gevlochten Nutella-brood

11. Gevlochten Nutella brood

Haantje Pik

12. Haantje pik

Creamcheese paaskoekjes

13. Creamcheese paaskoekjes

Kaneelbrood

14. Kaneelbrood

Mango kwarktaart met paaseitjes

15. Mango kwarktaart met paaseitjes en passievrucht

 

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Malou | Blonde Blossom

    Het water loopt me in de mond, wat superlekker dit. Die miniquiches lijken me echt absurd lekker, net als de lemon and poppy seed pancakes. Mijn favorietjes uit deze blog ga ik dit weekend misschien wel maken!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.